'RSC Anderlecht strijdt met resem clubs om Nigeriaanse parel Akomolede'

12 augustus om 19:40

De transferperiode is helemaal losgebarsten voor RSC Anderlecht, dat inmiddels toch enkele aanwinsten aantrok voor de A-ploeg. Ook bij de RSCA Futures zoekt het nog versterking en kijkt het daarvoor onder meer in Nigeria.

Anderlecht trok deze zomer al Timo Schlieck en Magnus Munck aan op huurbasis, maar haalt mogelijk ook nog een pion weg uit Nigeria. Volgens Sportsboom heeft paars-wit namelijk het vizier gericht op Babatune Akomolede, een zeventienjarige verdediger die momenteel nog acties is in eigen land.

Voor Sporting Lagos deed hij recent nog mee in een jeugdtoernooi in Zweden, waar hij naar verluidt flink wat indruk maakte en werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. Hij kwam daarmee op het lijstje van RSC Anderlecht te staan, maar ook Aston Villa, Everton, Hammarby, Tromso, Feyenoord en Ajax worden genoemd als geïnteresseerde partijen.

Bij Sporting Lagos verwacht men alvast dat Akomolede binnenkort een nieuwe stap zal zetten. "Het is normaal dat clubs in Europa hem willen contracteren na zo'n prestatie. We hebben telefoontjes ontvangen van deze teams en de onderhandelingen beginnen binnenkort", gaf een Sporting Lagos-bestuurslid aan in een interview met SportsBoom.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.