Anderlecht tegenover Dinamo Minsk of Lincoln Red Imps in play-offs Europa League

Anderlecht tegenover Dinamo Minsk of Lincoln Red Imps in play-offs Europa League

5 augustus om 13:09

Doordat RSC Anderlecht in het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen op de derde plaats eindigde, komt het uit in de play-offs voor de Europa League. Om de Europa League daadwerkelijk te bereiken moet de ploeg van Brian Riemer zien af te rekenen met de winnaar van het duel tussen FC Dinamo Minsk (BLR) en Lincoln Red Imps FC (GIB).

Anderlecht kwam eerder dit seizoen nog niet in actie in de voorrondes van een Europees toernooi. Door de derde plaats, plaatste het zich direct voor de laatste voorronde van de Europa League. De laatste keer dat Anderlecht in de hoofdfase van dit toernooi actief was, was in het seizoen 2018/2019.

Naast Anderlecht is er ook de mogelijkheid dat Cercle Brugge uit zal komen in de play-offs voor de Europa League. Zij zullen dan wel eerst moeten zien af te rekenen met Molde FK in de derde voorronde.

Lukt het Anderlecht niet om dit tweeluik te winnen, dan speelt het dit seizoen in de Conference League. Hiervoor hoeven geen plaatsingswedstrijden meer te worden gespeeld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.