Smets na nederlaag Genk op bezoek bij OH Leuven

Smets na nederlaag Genk: “Supporters ontevreden, tegen Club Brugge goedmaken”

4 augustus om 17:19

Matte Smets, de 20-jarige centrale verdediger van KRC Genk, reageert teleurgesteld op het 3-1 verlies op bezoek bij OH Leuven. Smets is overtuigd van de kwaliteit van Genk en geeft aan waar het volgens hem misging tegen Leuven.

Smets geeft na de wedstrijd tussen Leuven en Genk aan dat de Genkies de beelden moeten terugkijken om te zien waar het verkeerd liep. “Pas dan kunnen we iets aan doen zodat we die fouten niet herhalen”, citeert Het Belang van Limburg Smets.

Daarnaast miste Genk een aantal pionnen tegen Leuven. “Qua automatismen speelde dat een beetje mee, omdat andere jongens die posities innamen. Maar aan de kwaliteit lag het niet. De groep bezit voldoende kwaliteit om die jongens te vervangen”, aldus Smets.

Smets geeft aan dat Genk in de eerste helft niet wakker was tegen Leuven. “Na de pauze kwamen we scherper voor de dag. We zetten hen vast, probeerden ons spel te spelen en creëerden kansen. Na de 2-1 geloofden we nog in een gelijkspel en zelfs meer, maar benutten de kansen niet”, deelt Smets.

Na de wedstrijd was het Genkse legioen hard voor de selectie. “Het is normaal dat de supporters ontevreden waren. Het is aan ons om het volgende week tegen Club Brugge goed te maken”, besloot Smets.