'Deense spits wil voormalige club kopen'

'Deense spits wil voormalige club kopen als zijn ultieme wraakactie'

4 augustus om 15:17

Martin Braithwaite lijkt vastberaden om met zijn kapitaal wraak te nemen op zijn voormalige werkgever Espanyol. de Spaanse club door zijn financiële middelen in te zetten. De spits koos voor een avontuur in Brazilië bij Grêmio dat hij was gepromoveerd met de Spaanse club.

Zaterdag berichtte Marca over een opvallende investering die Braithwaite overweegt. De rijke Deen denkt erover om Espanyol over te nemen, wat gevoelig ligt omdat zijn vertrek uit Barcelona als pijnlijk werd ervaren.

Braithwaite had een uitstekend seizoen bij Espanyol en hielp de club met 22 doelpunten terug naar de hoogste divisie. Hij wachtte op een aanbod om zijn contract te verlengen, maar het Spaanse voorstel leidde tot nijd bij de aanvaller. "Het was respectloos en toont aan dat ze me niet vertrouwen", aldus Braithwaite.

Nu is Braithwaite bezig met zijn ultieme wraakactie. Volgens bronnen van Marca onderzoekt hij momenteel met zijn financiële adviseurs hoe hij de club kan kopen. Dit is mogelijk dankzij zijn vermogen van honderden miljoenen euro's, opgebouwd door zijn vele zakelijke ondernemingen. Het zou kunnen dat Espanyol binnenkort aan zijn lijst van eigendommen wordt toegevoegd.