'City wil transfer Van Duiven snel afronden'

'Man City shopt bij PSV en stuurt jonge spits Van Duiven meteen naar Lommel'

4 augustus om 11:16

Manchester City hoopt de komst van Jason van Duiven volgende week af te ronden. De opmerkelijke transfer van de negentienjarige spits van PSV is weer een stapje dichterbij, meldt het Eindhovens Dagblad. En daar kan ook Lommel van profiteren.

Hoewel er nog geen sprake is van een mondeling akkoord, werken alle partijen hard aan een deal. Van Duiven kan PSV in het meest gunstige geval drie miljoen euro opleveren, stelt het ED. Dat is dan wel inclusief een aantal bonussen. Daarnaast bedingt de Nederlandse kampioen een doorverkooppercentage.

Het is de bedoeling dat Van Duiven wordt ondergebracht bij Lommel, dat ook deel uitmaakt van de City Football Group. Daar moet de spits de laatste stap in zijn ontwikkeling zetten. De negentienjarige spits was bij Jong PSV vorig seizoen een uitblinker en kon zes keer scoren in veertien partijen in de Keuken Kampioen Divisie. Daarop werd hij een half seizoen uitgeleend aan Heracles Almelo, maar kon hij in dertien wedstrijd in de Eredivisie niet scoren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.