Van Der Elst over transfer Penders en Chelsea

Van Der Elst over transfer Penders naar Chelsea: “Misschien zelfs ongehoord”

3 augustus om 13:14

Franky Van Der Elst sprak zich uit over de mogelijke transfer van Genk-doelman Mike Penders naar Chelsea. Het zou gaan om zo’n 20 miljoen euro. Van Der Elst gaat in gesprek met Het Nieuwsblad

Toen hem gevraagd werd naar de mogelijke verkoop van een speler voor 20 miljoen euro tijdens de wedstrijd Genk-Standard, was zijn eerste gedachte niet Penders. "Bij Standard had ik er niet meteen iemand uitgehaald. Bij Genk misschien Karetsas nog, die opnieuw getoond heeft dat hij veel kwaliteiten heeft," aldus Van Der Elst.

Hij was dan ook verbaasd toen hij hoorde dat het om Penders ging. "Ik wist van Wesley Sonck dat hij veel talent heeft. Penders was zijn nummer één bij de Belgische U19. Maar om dan vlak na zijn eerste officiële wedstrijd voor Genk te lezen dat hij op weg is naar Chelsea, en dan nog voor zo'n bedrag: da's schrikken."

Van Der Elst noemde de mogelijke transfer "ongezien" en "misschien zelfs ongehoord". Hij prees Penders als een moderne doelman met een indrukwekkend postuur, rust en goede voeten, maar de hoogte van het bedrag verraste hem enorm. "Ik vind dat onwaarschijnlijk," concludeerde Van Der Elst.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.