Genk-linksback Joris Kayembe: ''Ontgoocheling vorig seizoen achter me gelaten''

Genk-verdediger Kayembe: ''Ontgoocheling vorig seizoen achter me gelaten''

3 augustus om 09:45

Joris Kayembe en KRC Genk zijn het nieuwe seizoen van start gegaan met een 0-0 gelijkspel tegen Standard. Toch maakt de verdediger zich geen zorgen over Genk dit Jupiler Pro League-seizoen.

Kayembe heeft het afgelopen seizoen een plek weten te geven. ''Ik heb de ontgoocheling van vorig seizoen achter me kunnen laten,'' vertelde de verdediger aan Het Belang van Limburg.

De verdediger heeft vertrouwen in de kern. ''We hebben een nieuwe kern met een nieuwe coach. Je mag na vier weken voorbereiding geen mirakels verwachten,'' zei de linksback.

Kayembe legde uit waarom Standard een punt wist te pakken. ''Ook dat is een reden om niet te panikeren: bij zo’n vroege start van het seizoen zie je heel veel ploegen punten pakken op basis van een strikte organisatie. Omdat je minder training nodig hebt om een muur te bouwen dan om er een te slopen. Zo slaagde Standard in zijn doel om met één puntje naar huis te gaan,'' aldus Kayembe.

In totaal speelde Kayembe, die donderdag zijn dertigste verjaardag viert, 37 wedstrijden voor KRC Genk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.