KAA Gent wint opnieuw van Vikingur

KAA Gent weer weinig moeite met Vikingur, in derde ronde tegenover Silkeborg

1 augustus om 21:51

KAA Gent heeft opnieuw gewonnen van Vikingur. Op bezoek bij de Vikings wist de formatie van hoofdtrainer Wouter Vrancken met 0-3 te winnen, nadat er eerder in eigen huis met 4-1 werd gewonnen. Namens de Buffalo's wisten Stefan Mitrovic, Matias Fernandez-Pardo en Max Dean te scoren. Gent mag het nu in de derde voorronde van de Conference League gaan opnemen tegen Silkeborg.

KAA Gent zat eigenlijk al op rozen voor de returnmatch tegen Vikingur. In de Planet Group Arena wisten de Buffalo’s een 4-1 zege te boeken, waardoor er met veel vertrouwen mocht worden toegeleefd naar de returnmatch.

Gent en Vikingur wisten in de eerste helft niet te scoren. Het balbezit was voor Gent, maar dit leverde de ploeg weinig grote kansen op. Gent wist in de eerste helft niet op het doel te schieten van Vikingur.

In de tweede helft had Gent opnieuw veel balbezit tegen Vikingur. In de 65e minuut wist Gent het overwicht dan toch op het scorebord te zetten. Het was Mitrovic die een hoekschop van Hong in het doel van Vikingur wist te verlengen.

Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Gent en eindigde het Europese avontuur van Vikingur. De 19-jarige Fernandez-Pardo wist naar binnen te snijden en de voorsprong van de Buffalo’s te verdubbelen.

Gent had het overwicht zowel op het veld als op het scorebord. In de 77e minuut werd nieuwkomer Dean neergehaald in het strafschopgebied van Vikingur. De bal ging op de stip en de spits nam zelf zijn verantwoordelijkheid. Dean gaf de doelman geen kans en knalde de 0-3 tegen de touwen.

In de slotfase wist Gent de wedstrijd rustig uit te voetballen. De missie was volbracht en de derde voorronde van de Conference League is een feit.