'Clubs uit grote competities hebben Mandela Keita in het vizier'

'Antwerp-middenvelder Keita in de belangstelling van clubs grote competities'

29 juli om 16:10

Mandela Keita hoeft zich geen zorgen te maken over een gebrek aan belangstelling. De Antwerp-middenvelder kan naar de Premier League, de Serie A of de Ligue 1 verkassen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Stade Rennes, Fiorentina en Leicester City hebben hun aandacht laten vallen op Mandela Keita en hebben zelfs concrete interesse getoond. Voor zowel Keita als Antwerp behoort een transfer tot de opties, maar het is nog onbekend waar Keita zijn voorkeur ligt.

Het is echter nog niet duidelijk wat Antwerp voor Keita wil ontvangen. Naar schatting van Transfermarkt is de marktwaarde van de Leuvenaar 13 miljoen euro.

Dat Keita met zijn hoofd bij een vertrek zit, steekt Antwerp-trainer Jonas De Roeck niet onder stoelen of banken. ''Het is menselijk dat jongens die met transferbeslommeringen zitten het wat moeilijker hebben. Dan is het soms belangrijk om hen te beschermen'', aldus De Roeck.

Keita stond afgelopen Jupiler Pro League-wedstrijd tegen RSC Charleroi niet in de basis vanwege transferperikelen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.