Vrancken na zege in Kortrijk: "Manier waarop moet beter"

Vrancken is "tevreden" met nipte zege bij Kortrijk, maar "manier waarop moet beter"

28 juli om 23:03

Drie op drie voor KAA Gent op de openingsspeeldag. De verplaatsing naar Kortrijk leverde de volle buit op. Aan één doelpuntje van Andri Gudjohnsen hadden de Oost-Vlamingen voldoende. Wouter Vrancken beseft dat wat meer marge welgekomen is.

Gent leverde een eerder moeizame prestatie af in het Guldensporenstadion, gaf de trainer toe op zijn perspraatje. "Ik ben heel tevreden over het resultaat natuurlijk, maar de manier waarop moet nog altijd beter. Het is een heel korte voorbereiding geweest voor spelers en staf om zich aan elkaar aan te passen, zowel op als naast het veld", zocht Vrancken mee naar een verklaring.

Al vond hij zijn ploeg nu ook niet zo hard tegenvallen. "De eerste helft waren we wel heel dominant, maar we ontbraken de laatste 'push' om kansen te creëren. We waren te veel met onze eigen acties bezig, in plaats van connecties te zoeken en elkaar vrij te maken." Daar kwam na de pauze evenwel geen beterschap in.

Integendeel, eigenlijk had KVK toen het betere van het spel. "Op het moment dat we het een beetje moeilijker krijgen, scoren we. Dat is het ideale moment natuurlijk", weet Vrancken maar al te goed. Vervolgens hielpen de invallers mee om het resultaat over de streep te trekken. Hun ingesteldheid is Vrancken bevallen. "Je hebt die winnaarsmentaliteit, die vechtersmentaliteit nodig", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.