Dirk Kuyt over Beerschot tegen OHL

Kuyt wil sterk starten met Beerschot tegen OHL: "Laten zien dat we hier thuishoren"

27 juli om 12:46

Zaterdag maakt Beerschot z'n rentree in de Jupiler Pro League. De troepen van coach Dirk Kuyt willen meteen sterk starten tegen Oud-Heverlee Leuven. Volgens de Nederlander is de drang sterk aanwezig om te tonen dat de Mannekens van 't Kiel in 1A thuishoren.

Na een sterk seizoen in de Challenger Pro League, wil Kuyt voortbouwen dit seizoen. "We willen dat nu op een hoger niveau tonen", citeert HLN de Nederlander. "In 1A gelden weer andere wetten: het gaat sneller en fysieker. Daar hebben we ons afgelopen zes weken goed voor bewapend."

Hoewel Kuyt op z'n hoede is voor OHL, is zijn ploeg naar eigen zeggen klaar voor de eerste wedstrijd. "Het is een mooie uitdaging om ons op dit niveau te laten zien, tegen een geduchte tegenstander", aldus Kuyt. "We hebben een ploeg die wil laten zien dat ze thuishoort op dit niveau. Maar uiteindelijk ligt de waarheid op het veld, en moeten we het laten zien."

Beerschot mag dan wel klaar zijn voor de wedstrijd tegen OHL, toch wil het zich nog versterken met het oog op de rest van het seizoen. Al zullen de fans nog even geduld moeten hebben. Pas in september zal Beerschot klaar zijn met z'n huiswerk volgens de coach. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.