Club Brugge en KV Mechelen delen de punten op de openingsspeeldag

Meteen een stuntje, KV Mechelen pakt een punt bij Club Brugge

26 juli om 22:39

Landskampioen Club Brugge en KV Mechelen mochten vrijdag het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League openen. Beide ploegen beginnen met een punt aan het seizoen 2024 – 2025, want na 90 minuten stond er 1-1 op het bord in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge probeerde fel te starten, maar Mechelen overleefde het openingskwartier zonder al te veel problemen. Ook in de rest van de eerste helft was de thuisploeg baas, maar echt onder de indruk waren de bezoekers niet. Na iets meer dan een halfuur ontsnapte Mechelen wel aan een achterstand. De bal raakte achteraan niet weg, maar Onyedika kwam niet verder dan de paal. Op vijf minuten van de rust geraakte nieuwkomer Tzolis dan weer niet voorbij De Wolf.

Club Brugge geeft de voorsprong weg
De tweede helft was amper een paar minuten bezig of we konden dan toch een deelpunt noteren. Jongeling Seys scoorde. De Wolf zag er niet al te goed uit en de VAR bracht geen hulp voor de doelman van Mechelen, 1-0 voor Club Brugge. Voor de thuisploeg leek het moeilijkste gedaan, maar Mechelen prikte tegen. Dahl zette Vanaken in de wind en bediende Pflücke, die voor de gelijkmaker zorgde.

Na de 1-1 zette Club Brugge weer aan, maar Mechelen hield opnieuw stand. Dat kwam mede door de lat. Het eindigde op een gelijkspel net zoals vorig seizoen bij het begin van de competitie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.