Kritiek op Riemer bij Anderlecht: “Zal minder krediet hebben”

Niet onder de indruk van Riemer bij Anderlecht: “Hij zal minder krediet hebben”

26 juli om 10:32

In een recent interview met Sudpresse uitte Philippe Albert zijn twijfels over de capaciteiten van Brian Riemer. De coach van RSC Anderlecht zou volgens Albert snel onder druk staan, mochten de resultaten uitblijven aan de start van de Jupiler Pro League.

Albert herinnert zich de teleurstellende laatste Champions’ League play-offs waarin Anderlecht de kans had om kampioen te worden, maar faalde in de cruciale wedstrijd tegen Club Brugge. “Nu krijgen ze ook te maken met Europese wedstrijden en de Deense coach zal minder krediet hebben om voor te spelen,” klinkt het, geciteerd door Anderlecht-Online

Albert is kritisch over de manier waarop Riemer zijn team leidt en vindt dat hij niet het maximale uit zijn spelers haalt. “Zijn wissels zijn te voorspelbaar,” aldus Albert. “Hij haalt gewoon niet het maximale uit zijn kern.”

De blessure van Francis Amuzu beschouwt hij als een grote tegenslag voor het team. De snelheid van Amuzu is volgens de analist cruciaal voor de manier waarop Riemer wil spelen. “Hij is de enige speler die snelheid kan brengen in het spel van Anderlecht”, aldus Albert. “Versterkingen zijn nog steeds nodig om deze kern nog effectiever en evenwichtiger te maken.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.