Lommel SK haalt Faniel Tewelde van Odds BK naar Challenger Pro League

OFFICIEEL: Lommel SK haalt Noors talent naar Challenger Pro League

25 juli om 16:14

Lommel SK zit allesbehalve stil op de transfermarkt. De ambitieuze tweedeklasser heeft donderdagmiddag al z'n negende zomeraanwinst voorgesteld. Groen-wit haalde de 17-jarige Faniel Tewelde weg bij Odds Ballklubb.

De Noorse jeugdinternational tekende al op 15-jarige leeftijd z'n eerste profcontract bij de Noorse club. Bij zijn debuut in het profvoetbal was hij meteen goed voor 2 assists en gaf zo meteen zijn visitekaartje af. Na twee seizoenen wil de ondertussen 17-jarige winger een nieuw avontuur aangaan. 

"Ik ben vandaag aangekomen in Lommel en heb het stadion al gezien en de spelers ontmoet. Ik ben enthousiast om te beginnen", zegt Tewelde zelf op de website van zijn nieuwe club. "Ik hoop samen met de fans veel mooie momenten te beleven op de Gestelsedijk."

De Noorse Eliteserien is al sinds eind maart aan de gang. Sindsdien mocht Tewelde 14 optredens maken voor Odds. Daarin was hij goed voor 3 doelpunten. Hij heeft een martkwaarde van zo'n 2,5 miljoen euro volgens Transfermarkt, maar het is niet meteen duidelijk hoeveel Lommel effectief op tafel legt voor z'n nieuwste aanwinst.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.