'Tijd voor Voetbal' vreest voor Standard: "Triest wat er met die club is gebeurd"

26 juli om 17:15
Laatste update: 26 juli om 17:15

Standard hoopt na een bijzonder matig seizoen een pak beter voor de dag te gaan komen. De degradatiestrijd moet absoluut vermeden zien te worden, maar bij het panel van 'Tijd voor voetbal', de podcast van VoetbalPrimeur.be vreest men toch voor de Rouches.

"Dit seizoen zie ik Standard toch als één van de degradatiekandidaten", opent Michiel Vercauteren bij 'Tijd voor voetbal'. "Enkele spelers gaven dan wel aan dat het hun doel is om de Champions' Play-Offs te halen, maar op dit moment moeten ze bij Standard vooral realistisch zijn. Ze hebben niet meer dan een kern om middenmoter te zijn en dan moeten ze nog eerder naar onder kijken dan naar boven", vertelt hij.

"Ik zie het echt niet goed aflopen voor de Rouches", gaat Vercauteren verder. "Bij de laatste twee zullen ze niet eindigen, maar voor hen zal het dit seizoen toch vooral het doel zijn om enkele ploegen achter hun te houden. Ze zullen echt een volledig seizoen naar beneden moet kijken", klinkt het.

Triestig
"Het is echt triestig wat er met Standard is gebeurd", pikt Glenn Schrader daarop in. "De grootste ploeg van Wallonië en één van de grootste ploegen in ons land, maar nu zie je ze jaarlijks enorm sukkelen", klinkt het.

Na het vertrek van onder meer Kanga, Laifis en Vanheusden gelooft Schrader dan ook niet dat Standard moet hopen op een rooskleurig seizoen. "Als Leko met dit Standard de achtste of tiende plek haalt, mag je zeggen dat hij een heel sterke coach is. De degradatiestrijd ontlopen wordt heel moeilijk", geeft hij aan. "Het is echt spijtig om te zien hoe die club in verval is geraakt", aldus Vercauteren nog.

De redder in nood?
Wie de Rouches misschien wel kan helpen, is Didier Lamkel Zé. De Kameroener werd verrassend gelinkt aan Standard. "Maar de redder in nood is hij niet", oordeelt Schrader. "En je ziet hem bij elke club ook na een korte periode alweer vertrekken", geeft Vercauteren nog mee. "En met een shirt van RSC Anderlecht naar de training komen zal hij niet moeten doen", lacht Schrader nog.

Bij Standard haalde men alvast enkele onbekende namen, die ook niet allemaal al te grote adelbrieven kunnen voorleggen. "Een ploeg als Standard zou nochtans toppers moeten halen, internationals", windt Schrader zich op.

Standard moet zich echter tevreden stellen met een pak transfervrije spelers, waaronder onder meer Grejohn Kyei, die overkomt van de Franse tweedeklasser Clermont Foot. "Dat kan wel een schot in de roos worden, maar ze zullen meerdere meevallers moeten hebben om een veilig seizoen te kennen", besluit Vercauteren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.