De tv-gids voor deze week: Olympische glorie, Belgische ploegen schieten ook in actie

25 juli om 09:44
Laatste update: 25 juli om 09:44

We zijn eind juli en dat betekent eindelijk weer clubvoetbal! De Belgische competitie gaat eraan beginnen, terwijl enkele Belgische ploegen ook nog in actie komen in Europa. Het belooft een drukke voetbalweek te worden, maar waar kan je die wedstrijden bekijken? VoetbalPrimeur.be stelt de TV-gids van de week op!

Olympisch voetbal gaat van start
Op dinsdag en woensdag krijgen we al enkel Europese wedstrijden die op de planning staan, maar jammer genoeg niet worden uitgezonden door de Belgische televisie. Geen Dynamo Kiev – Partizan of AEK Athene – Inter Club d'Escaldes, maar wél al Olympisch voetbal!

Officieel gaan de Olympische Spelen in Parijs eigenlijk pas op 26 juli van start, maar het voetbaltoernooi begint al eerder. Op woensdag speelt om 15u00 onder meer Argentinië tegen Marokko, een wedstrijd die live op Eurosport te zien zal zijn. Verder op woensdag kijken we om 21u00 in datzelfde toernooi ook nog uit naar de partij tussen Frankrijk en de VS, ook te bekijken op Eurosport.

Belgische ploegen schieten in actie
Kijk je liever naar onze Belgische ploegen in Europa? Dan kan dat een dag later met de kwalificatiewedstrijd voor de Conference League. van KAA Gent tegen Vikingur. Wie het nieuws om 19u00 kijkt, kan meteen daarop doorschakelen naar VTM2 voor de wedstrijd van de Buffalo's. De voorbeschouwing daarop begint om 19u45.

Wie de wedstrijd van Cercle Brugge wil bekijken, is er (voorlopig) aan voor de moeite. De Vereniging neemt het in Schotland op tegen Kilmarnock in de kwalificatiepartij voor de Europa League, maar de partij in Schotland zal niet te zien zijn voor de Belgische voetballiefhebber. Enkel de terugwedstrijd in Brugge wordt uitgezonden.

Eindelijk weer JPL-geweld!
Vrijdag kunnen we er dan eindelijk helemaal aan beginnen in ons land en schiet de Jupiler Pro League in actie. Het startschot wordt geleverd door Club Brugge en KV Mechelen, die in het Jan Breydelstadion tegenover elkaar staan. Ook dit seizoen is DAZN de zender die de Belgische wedstrijden zal uitzenden, te beginnen met deze partij.

Een dag later krijgen we weer drie JPL-wedstrijden te zien, maar kan je misschien ook nog kijken naar het Olympisch voetbal. Ook dan staan er weer vier wedstrijden gepland in het toernooi.

Ben je toch liever een fervente kijker van het Belgisch voetbal? Dan kan je er om 16u00 al aan beginnen met de partij van promovendus FCV Dender, dat vicekampioen en Supercup-winnaar Union SG mag ontvangen. Later op de dag krijgen we met Beerschot opnieuw een promovendus bij en ontvangt het Oud-Heverlee Leuven om 18u15.

Eindigen doen we zaterdag met de thuiswedstrijd tussen RSC Anderlecht en STVV. Een partij die ongetwijfeld een pak meer kijkers dan normaal zal krijgen, aangezien men bij paars-wit voor de eerste competitiewedstrijd geen thuisfans mag ontvangen.

Zondag voetbaldag
Ook op zondag heerst het Belgisch voetbal de voetbalwereld even. Dan krijgen we maar liefst ver wedstrijden die op de planning staan. Beginnen doen we om 13u30 met de topper tussen KRC Genk en Standard.

Verder op de dag ontvangt KV Kortrijk de Buffalo's na hun Europese partij tegen Vikingur en om 18u30 staan Sporting Charleroi en Royal Antwerp FC tegenover elkaar. Eindigen doen we onze drukke voetbalweek met KVC Westerlo – Cercle Brugge, die om 19u15 begint.

TV-gids voor deze week:

Woensdag:
15u00: OS Argentinië – Marokko (Eurosport 1)
21u00: OS Frankrijk – Verenigde Staten (Eurosport 1)

Donderdag:
20u00: KAA Gent – Vikingur (VTM2)

Vrijdag:
20u45: Club Brugge – KV Mechelen (DAZN 1)

Zaterdag:
15u00: OS Argentinië – Irak (Eurosport 1)
16u00: Dender – Union (DAZN 1)
18u15: Beerschot – OH Leuven (DAZN 1)
20u45: RSC Anderlecht – STVV (DAZN 1)

Zondag:
13u30: KRC Genk – Standard (DAZN 1)
16u00: KV Kortrijk – KAA Gent (DAZN 1)
18u30: Sporting Charleroi – Antwerp FC (DAZN 1)
19u15: KVC Westerlo – Cercle Brugge (DAZN 2)