Manchester United geïnteresseerd in Simons

'Kompany mag zich nog niet rijk rekenen, Manchester United geeft niet op'

19 juli om 21:00

Manchester United is één van de clubs die geïnteresseerd is in Xavi Simons, aldus L'Équipe. Bayern München en RB Leipzig lijken op dit moment de betere papieren te hebben, maar de Engelse club hoopt de twee Duitse clubs deze transferzomer alsnog te kunnen aftroeven. 

De ontwikkelingen rondom Simons volgen zich in een rap tempo op. Eerder op de dag maakte L'Équipe al bekend dat het Bayern van Vincent Kompany bereid is om maar liefst 90 miljoen euro te betalen voor de international Oranje, die nog onder contract staat bij Paris Saint-Germain. Tegelijkertijd hoopt Leipzig, de club waarvoor Simons het afgelopen seizoen op huurbasis speelde, hem langer te behouden. 

'Tot slot is United nog steeds een van de clubs die geïnteresseerd is in Simons', tekent L'Équipe op. De Engelse topclub had in de zomer van 2023 naar verluidt al 50 miljoen euro over voor de aanvaller. Deze zomer zal het een stuk dieper in de buidel moeten tasten, wil het hem naar Old Trafford halen.

Mocht Simons daadwerkelijk de overstap maken naar United, dan breidt de Nederlandse enclave daar weer een stukje verder uit. Ten Hag verwelkomde deze zomer al René Hake, Ruud van Nistelrooij, Jelle ten Rouwelaar (ex-RSC Anderlecht) en Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht), terwijl Tyrell Malacia er al speelde.

Dat Ten Hag een fan is van Simons, is allerminst een geheim. De manager liet zich na de halve finale tussen Oranje en Engeland al lyrisch uit over de speler. "De drive die hij heeft, de passie waarmee hij ballen verovert en situaties herkent: top. Zijn enorme drive ook. Dat is bijna on-Nederlands. Daarin zie je volgens mij terug dat hij in het buitenland is opgeleid. Hij heeft een haast Zuid-Europese verbetenheid in zijn spel", zei hij tegen het Algemeen Dagblad

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.