Rode Duivels grootste daler in top 10 in kersverse FIFA-raking

Rode Duivels vallen buiten top 5 in kersverse FIFA-ranking

18 juli om 11:15
Laatste update: 18 juli om 11:19

De tegenvallende resultaten van de Rode Duivels op het EK hebben gevolgen voor de FIFA-ranking. De Rode Duivels zakten namelijk van plek 3 naar plek 6 op de ranglijst. Dat meldde de FIFA op donderdag.

De Rode Duivels wisten het niet verder te schoppen dan de achtste finales van het EK in Duitsland. Het team van Domenico Tedesco verloor de match tegen Frankrijk. Voor de maandelijkse ranking van de FIFA heeft dat wel degelijk gevolgen.

De Rode Duivels zakten van plek 3 naar plek 6 in de FIFA-rankings. Met één overwinning en één gelijkspel uit vier matchen op het EK zijn de Rode Duivels daarmee de allergrootste daler uit de top 10 in de FIFA-rankings.

Europees kampioen Spanje steeg maar liefst vijf plekken en is daarmee de grootste stijger. Spanje bekleedt nu plek 3 in plaats van plek 8. Argentinië en Frankrijk zijn respectievelijk nog steeds de nummer 1 en 2 op de ranglijst.

De Rode Duivels spelen het komende duel tegen Israël op vrijdag 6 september aanstaande voor de UEFA Nations League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.