Gumienny over beslissingen rond hands op het EK 2024

Gumienny over beslissingen rond hands op het EK: “Bestaat geen zinnige uitleg”

16 juli om 11:32

Serge Gumienny, de voormalige arbiter, blikt terug op de arbitrage op het EK 2024 in Duitsland. Gumienny is over het algemeen tevreden met de prestaties van de scheidsrechters, maar zag ook dat er beslissingen waren die voor veel ophef zorgden. Waaronder het afgekeurde doelpunt van Romelu Lukaku na het twijfelachtige hands van Lois Openda.

Gumienny vergelijkt de situaties tussen het afgekeurde doelpunt van Lukaku en de niet gegeven strafschop voor Duitsland na de handsbal van Marc Cucurella. “Vooral handspel blijft iets moeilijks. Waarom wordt het doelpunt van Lukaku afgekeurd voor hands van Openda als Duitsland geen penalty krijgt voor hands van Cucurella? Er bestaat geen zinnige uitleg voor”, deelt Gumienny via Het Belang van Limburg.

Gumienny geeft aan dat de hockeyregel volgens hem de enige oplossing is om de discussie voor eeuwig uit de wereld te helpen. “Elke keer als de bal in het hockey de voet van een speler raakt, wordt er een fout gefloten. In het voetbal krijg je dan de kritiek dat het tegen de geest van het spel ingaat, maar mij lijkt het nog de gemakkelijkste oplossing om die grijze zone die we nu hebben uit te schakelen”, besluit Gumienny.