Nijhuis ergert zich tijdens EK, leeft mee met Makkelie

Nederlandse scheids al snel weg op het EK: "De UEFA speelt spelletjes"

14 juli om 18:31

De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie is tijdens het EK in Duitsland slachtoffer geworden van 'spelletjes in de scheidsrechterswereld', stelt Bas Nijhuis. De beste arbiter van Nederland kon na twee groepswedstrijden naar huis.

Makkelie bleef vrijwel foutloos tijdens Duitsland - Hongarije, maar werd de Kop van Jut in Kroatië door acht minuten bij te trekken tegen Italië. In de laatste minuut scoorden de Italianen, waardoor de Kroaten werden uitgeschakeld. "Ik heb het terug geteld. Die acht minuten blessuretijd was nog aan de magere kant", reageert collega-scheidsrechter Nijhuis in het Algemeen Dagblad.

"Bovendien krijgt Danny vanaf de zijlijn door hoeveel minuten hij moet bijtrekken. Hij heeft gewoon twee prima wedstrijden gefloten, maar doordat er ophef is, moet hij naar huis. De voorzitter van de Kroatische voetbalbond heeft weer korte lijntjes met UEFA-baas Aleksander Ceferin. Er worden spelletjes gespeeld. Dat is helaas ook ons wereldje."

Nijhuis leeft mee met Makkelie. "Een beetje ophef is genoeg om een scheidsrechter geen wedstrijden meer te geven. De weg van de minste weerstand. Geen ruis of gedoe. Voor jou een paar anderen. Frustrerend en oneerlijk. Dat heeft mijzelf altijd gestoord. Ik sprak me daar dan ook over uit en dat is niet goed voor je carrière."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.