Vandenbempt blikt vooruit op EK-finale: "Eindelijk omarmd door de natie"

14 juli om 10:00

Zondagavond staat de EK-finale op het programma. Peter Vandenbempt blikt bij Sporza vooruit en geeft het voordeel aan Spanje.

"Veel zal afhangen van hoe Engeland de wedstrijd instapt", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Voor rust tegen Nederland hebben we gezien hoe goed ze kunnen voetballen. Dan wordt het wel zaak om zélf de bal te hebben - niet vanzelfsprekend tegen Spanje. Maar sowieso zijn de Engelsen beter gewapend dan Nederland om er een échte strijd van te maken."

Vandenbempt geeft de zege dus nog niet aan Spanje. "Voor heel wat mensen is Spanje misschien de favoriet, maar als alles correct was verlopen tegen Duitsland, stonden ze wellicht niet in de finale. De laatste twee overwinningen van Spanje waren toch wat moeizamer, vind ik. Frankrijk had na de rust bijvoorbeeld kunnen gelijkmaken. Daartegenover staat dat Engeland door die eerste helft tegen Oranje eindelijk omarmd is door de natie."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.