Steuckers (KRC Genk) na gevoelige overstap: "Beste voor mijn carrière"

12 juli om 10:00

KRC Genk heeft met Matte Smets en Jarne Steuckers twee spelers weggehaald bij STVV. Een gevoelige overstap, maar volgens Steuckers maakte hij gewoon een logische keuze.

"We proberen boven die negatieve reacties te staan", aldus Steuckers bij Het Belang Van Limburg. "Maar natuurlijk begrijp ik dat er fans van Sint-Truiden gefrustreerd zijn, die mensen hebben een hart voor de club. Andersom zouden de fans van Genk het er ook moeilijk mee hebben als er een speler naar STVV gaat. Maar nogmaals: ook voor mij is dit een logische stap in mijn carrière."

Steuckers krijgt ook veel begrip van zijn omgeving. "Of ik als geboren en getogen Truienaar STVV-fans in mijn familie heb? Ja, zelfs mijn ouders zijn fan van de Kanaries. Maar ik mag thuis nog binnen hoor. (lacht) Ook zij kijken naar het sportieve en zijn blij dat ik deze stap heb gezet, want uiteindelijk is dit het beste voor mijn carrière."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.