''Belgen toonden lef tegen Roemenië, hadden dat door moeten zetten''

''Tedesco heeft een tactisch brein waar dringend naar gekeken moet worden''

4 juli om 08:40

De Rode Duivels verschijnen niet meer op de velden tijdens het EK. Jan en Youri Mulder gingen in op de keuzes van trainer Domenico Tedesco. Vader en zoon hadden daar wel het een en ander op aan te merken.

Jan Mulder begrijpt niets van Tedesco's keuzes. ''Je hebt de beste middenvelder ter wereld en gebruikt hem niet in zijn rol... Dan heb je als trainer toch een tactisch brein waar dringend naar gekeken moet worden'', zei de analist volgens Het Laatste Nieuws.

Zoon Youri zag De Bruyne eerder dit toernooi wel goed ingezet worden. ''Tja, de Belgen hadden eerder tegen de Roemenen wél lef getoond. Ze hadden dat gewoon moeten doorzetten tegen Frankrijk'', vertelde Youri Mulder.

Jan Mulder zag Tedesco veel veranderen. ''Al dat voorzichtige gedoe en met oplossingen komen die niet nodig zijn... Tedesco stelde de ene wedstrijd Carrasco op als linksback en de volgende weer als rechtsbuiten. Dat vliegt van hot naar her'', aldus Jan Mulder.

De Rode Duivels spelen op 6 september tegen Israël in de UEFA Nations League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.