'Engeland traint op 'nieuw' systeem, Southgate overweegt tactische ingreep'

'Engeland traint op 'nieuw' systeem, Southgate overweegt tactische ingreep'

3 juli om 20:02
Laatste update: 3 juli om 20:37

Gareth Southgate lijkt de boel op te schop te gooien bij Engeland. De bondscoach kan in de kwartfinale tegen Zwitserland niet beschikken over de geschorste centrale verdediger Marc Guéhi en traint daarom op een systeem met drie verdedigers.

Althans, dat is wat The Times beweert. 'Engeland traint met drie verdedigers terwijl Southgate tactische herschikking overweegt', pakt het woensdag groots uit. 'Het gebruik van een back three is fundamenteel geweest voor een groot deel van de achtjarige heerschappij van Southgate. Het was het favoriete systeem op het WK in 2018 van Engeland's run naar de halve finales, toen supporters weer verliefd werden op het nationale team.'

Ook tijdens het vorige EK, toen Engeland de finale haalde, switchte Southgate regelmatig naar een defensie met drie centrale verdedigers. De Engelse krant noemt het niet meer dan logisch dat Southgate een tactische ingreep overweegt, nu Engeland nog niet bepaald overtuigt. 'De prestaties van Engeland op het EK 2024 zijn tot nu toe gebaseerd op vluchtige momenten van genialiteit.'

Ezri Konza, de 26-jarige verdediger van Aston Villa, lijkt de plek van Guéhi op te vullen. Trent Alexander-Arnold wordt naar voren geschoven als optie voor de rechterflank, evenals Kieran Trippier. Bukayo Saka zou die positie op de linkerkant van het veld in kunnen vullen, klinkt het. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.