''Alleen Kevin De Bruyne scoort een voldoende, zonder te zeggen dat hij top was''

''Alleen Kevin De Bruyne scoort een voldoende, zonder te zeggen dat hij top was''

3 juli om 17:55

Het EK gaat door zonder de Rode Duivels. Gert Verheyen blikte terug op het Europese toernooi en becijferde de spelers één voor één. De oud-rechtsbuiten van Club Brugge en RSC Anderlecht was niet al te gul met het uitdelen van de cijfers.

Verheyen miste Thibaut Courtois niet bij de Rode Duivels. ''Doelman Koen Casteels speelde een sterk toernooi'', vertelde Verheyen aan Sporza.

Buiten de doelman viel er maar één speler positief op. ''Alleen Kevin De Bruyne scoort een voldoende, zonder te zeggen dat hij top was. Romelu Lukaku niet. Een goal maken of niet doet veel voor een spits. Lukaku was niet op zijn top'', zei de voormalig trainer van KV Oostende.

Doku wist ook niet te overtuigen ondanks de hoge verwachtingen. ''En ook van Jeremy Doku - weliswaar nog jong, maar toch een speler van Manchester City - had ik iets meer verwacht. Die drie moesten het toch doen voor België'', vertelde de vijftigvoudig international.

Verder wist niemand zich te onderscheiden. ''Voor het overige zijn het veel vijven en zessen bij de Rode Duivels'', aldus Verheyen.

De Rode Duivels spelen hun volgende match tegen Israël op 6 september aanstaande.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.