René Vandereycken over Rode Duivel Jan Vertonghen

"Zie Vertonghen liever nog een keer op het veld, zodat dit niet laatste herinnering wordt"

2 juli om 12:42

De Rode Duivels slaagden er niet in door te stoten naar de kwartfinales op het EK. Frankrijk bleek een maatje te groot, al was er met het tegendoelpunt heel wat pech gemoeid. Vooral voor Jan Vertonghen, rots in de branding bij onze nationale ploeg. René Vandereycken reageert. 

Volgens Vandereycken was het een erg spijtige zaak voor de centrale verdediger. "Mocht Jan Vertonghen beslissen dat hij ermee stopt, dan is dit een te pijnlijk einde", stelt de ex-coach bij Het Nieuwsblad. "Iedereen, ook ik, dacht dat de snelheid een probleem zou zijn dit EK. Dat was het niet."

De analist zou het erg jammer vinden indien Vertonghen zijn rijkgevulde carrière bij de nationale ploeg op deze manier zou afsluiten. "Neen, dan zie ik hem liever nog een keer op het veld, zodat dit niet onze laatste herinnering aan Jan Vertonghen als Rode Duivel wordt", zegt Vandereycken. 

Of Vertonghen uberhaupt nog doorgaat, is echter nog niet duidelijk. Naast hem is het ook nog maar de vraag of Kevin De Bruyne zal doorgaan bij de Rode Duivels. Hij maakte bekend dat hij na de zomer zijn beslissing zal nemen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.