KV Kortrijk laat Christalino Atemona en Felipe Avenatti vertrekken

KV Kortrijk maakt vertrekkers bekend, contracten Atemona en Avenatti niet verlengd

1 juli om 11:41

Het EK mag dan nog wel op volle toeren draaien, ook het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League komt ondertussen dichterbij. KV Kortrijk wist zich in extremis toch te verzekeren van het behoud en zal dus ook volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomen. De Kerels doen daarbij echter geen beroep meer op Christalino Atemona en Felipe Avenatti

De 22-jarige Atemona kwam in de winter van 2023 over van het tweede elftal van Hertha Berlijn. De voormalig Duitse jeugdinternational begon sterk bij KVK en veroverde al snel een plek in de basis. Het afgelopen seizoen kwam hij echter helemaal niet in de plannen voor onder Freyr Alexandersson. Zijn contract werd daarom niet verlengd, zo meldt de club op de officiële website

Ook Felipe Avenatti mag andere oorden opzoeken. De 31-jarige spits werd in 2018 al eens met succes uitgeleend aan KVK, door FC Bologna. Na passages bij Standard, Union Saint-Gilloise, Royal Antwerp FC en Beerschot keerde de Uruguayaan in 2022 terug naar de Kerels. Het afgelopen seizoen deed hij echter slechts 3 keer de netten trillen in 27 wedstrijden. 

Avenatti speelde in totaal 99 wedstrijden bij KV Kortrijk, waarin hij 26 keer kon scoren en 4 assists afleverde. Tot een honderdste wedstrijd in rood-wit zal het dus echter niet komen. Ook zijn contract werd niet verlengd. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.