'Genk en Ajax willen Argentijnse linksback Soler'

'KRC Genk strijdt met Ajax om Argentijnse vleugelverdediger'

29 juni om 16:32
Laatste update: 29 juni om 17:04

KRC Genk en Ajax worden in verband gebracht met Julio Soler, een negentienjarige linksback. Genk volgt de vleugelverdeidger nauwlettend, maar Ajax zou de Argentijn zelfs al een voorstel hebben gedaan, meldt sportjournalist Uriel Iugt.

Soler, die in Paraguay werd geboren maar zijn jeugdinterlands voor Argentinië speelt, staat nog tot eind 2026 onder contract bij Club Atlético Lanús. Daar ligt hij nog tot eind 2026 vast. De vleugelverdediger zou zelf het liefst pas na afloop van het seizoen in december de stap naar Europa maken. Bovendien komt het bod van Ajax nog niet in de buurt van de vraagprijs van Lanús.

Soler is gewild door Genk en Ajax, maar werd eerder bovendien gelinkt aan een overstap naar FC Porto. De jonge Argentijn speelde dit seizoen tot dusver 21 officiële duels, waarin hij twee assists gaf. In veruit de meeste wedstrijden was hij basisspeler.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.