Mikautadze wil naar Monaco

'Mikautadze kan voor de tweede zomer op rij een toptransfer maken: '

27 juni om 23:24

Georges Mikautadze heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar AS Monaco. De oud speler van Seraing kan ook rekenen op interesse van RC Lens. Dat meldt Gianluca Di Marzio.

Momenteel is Mikautadze met Georgië actief op het EK en dat legt hem geen windeieren. De spits scoorde al drie keer voor zijn land en is de topscorer van het eindtoernooi in Duitsland. Mede door die prestaties kan de aanvaller rekenen op interesse uit de top van de Ligue 1. AS Monaco aast al langer op de diensten van Mikautadze, maar ook Lens zou hem willen aantrekken.

Mikautadze zou zelf zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar de Monegasken. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Di Marzio. Naast AS Monaco en Lens werd ook Atlético Madrid gelinkt aan de aanvaller.

Ondanks de goede prestaties van Mikautadze bij Metz degradeerde de club uit de Ligue 1. Toch lichtte de degradant de optie tot koop op de spits. Nadat Ajax vorige zomer zestien miljoen euro ontving voor Mikautadze ontvingen de Amsterdammers een jaar later dertien miljoen euro. De kans is groot dat Metz binnen korte tijd weer miljoenen winst maakt op de Georgiër.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.