OFFICIEEL: Balanta gaat van Brugge naar thuisland

OFFICIEEL: Op z'n 31e gaat Balanta voor het eerst aan de slag in zijn thuisland

27 juni om 09:42

Eder Balanta heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Na vijf jaar in dienst van Club Brugge kiest de controlerende middenvelder voor een terugkeer naar zijn thuisland Colombia. América de Cali heeft zijn komst aangekondigd.

In een officieel statement op X maakt de club de transfer van Balanta wereldkundig. De Colombiaan zag zijn contract in Brugge deze maand aflopen en niet verlengd worden. América de Cali eindigde in de eerste speelronde van de competitie op een tiende plek op in totaal twintig clubs. De middenmoter roemt Balanta vanwege zijn 'vele ervaring op het oude continent', onder meer bij Club Brugge.

In Europa bouwde Balanta inderdaad het grootste deel van zijn carrière op. In 2016 stak hij de Atlantische Oceaan voor het eerst over, nadat hij was doorgebroken bij het Argentijnse River Plate. In de zomer van 2019 streek de middenvelder in Brugge neer, na een goede periode bij FC Basel. In totaal zou hij 144 duels uitkomen voor Blauw-Zwart.

Opvallend: het wordt voor de 31-jarige Balanta pas zijn eerste avontuur in zijn vaderland. Wel betwistte hij al negen interlands voor Colombia.