Peter Vandenbempt is niet te spreken over de Rode Duivels en Tedesco op het EK

'Reactie van een jonge, onervaren trainer, die ineens hypersensitief reageert'

27 juni om 07:50

De Rode Duivels plaatsten zich voor de volgende ronde op het EK. Peter Vandenbempt bekeek de match en was allerminst overtuigd van het team van Domenico Tedesco en van de bondscoach zelf.

Vandenbempt kon het niet vinden in de woorden van de bondscoach na het duel. 'Dat Tedesco achteraf beweerde dat de Duivels zeer goed speelden, vond ik toch vreemd. Hij verwees op dezelfde persconferentie ook uitdrukkelijk naar de verstoorde voorbereiding die ervoor zorgde dat het team te laat in het stadion arriveerde', schreef de analist op Sporza.

Vandenbempt typeerde Tedesco na de match. 'Dat is de reactie van een jonge, onervaren trainer, die ineens hypersensitief reageert. Als een coach dan nerveus is, worden spelers misschien ook zenuwachtig. Ook de manier waarop Tedesco duidelijk geërgerd op de persconferentie zat, was geen goed teken', pende de analist.

De analist geeft niet hoog op van de tweede plek in Groep E. 'Dat vind ik geen prestatie, daar kan je écht geen hoge borst over opzetten', aldus Vandenbempt.

Frankrijk is in de achtste finales de tegenstander van de Rode Duivels. De match wordt gespeeld op maandag 1 juli om 18.00 uur in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.