Bayern blijft geïnteresseerd in Xavi Simons

'Kompany geeft komst Simons niet op en heeft al rol voor ogen bij Bayern'

26 juni om 22:00

Bayern München blijft verregaande interesse houden in Xavi Simons. De Duitse tak van Sky Sport weet welke rol Der Rekordmeister voor de Oranje-international in petto heeft, terwijl RB Leipzig nog altijd hoop heeft dat het hem binneboord kan houden. 

De interesse van Bayern in Simons is niet nieuw. Vorige week wist Sky Sport al te melden dat de Duitse topclub hem graag wil huren van Paris Saint-Germain, om vervolgens een verplichte optie tot koop van 60 tot 70 miljoen euro. Zo staat Bayern er nog altijd in. 

Vincent Kompany, de nieuwe trainer, ziet in de middenvelder een speler die bij Bayern een rol in de as van het veld moet gaan vervullen. Achter of naast Jamal Musiala, en voor een controlerende speler, zoals de eveneens door Bayern begeerde Palhinha (Fulham). 

Kompany heeft Simons een duidelijk toekomstplan voorgeschoteld. Zijn keuze heeft hij nog niet gemaakt. Mede daarom heeft Leipzig nog altijd hoop dat het ook volgend jaar over hem kan beschikken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.