Gullit kritisch op Engeland en Southgate

Roep om EK-ontslag Southgate groeit: "Je ziet dat je wat mist"

26 juni om 11:45

Waar Nederland dinsdagavond tegen een flinke domper aanliep, weet ook Engeland nog niet te overtuigen op het EK. Op de Britse televisie wordt de kritiek op het elftal van Gareth Southgate niet verzwegen. Ook Ruud Gullit schuift als analist aan en geeft zijn ongezouten mening.

"Jullie benoemen de problemen van dit Engeland, maar kijk eens naar de zes topteams uit de Premier League", haalt Gullit in de studio van beIN Sports aan bij zijn collega-analisten. "De keeper is altijd een buitenlander. De centrumverdedigers zijn meestal buitenlanders. De controleurs? Buitenlanders. En de aanvallende middenvelders en spitsen zijn meestal ook buitenlanders. Je ziet nu dat je wat mist."

Ook vraagt Gullit zich hardop af of Southgate, die in Engeland onder immense druk staat, niet al tijdens het EK het veld moet ruimen. Zijn tafelgenoten stemmen daarmee in. "We zijn naar Duitsland gekomen om het toernooi te winnen. Als we spelen zoals vanavond, winnen we niet eens de volgende wedstrijd", stelt presentator Richard Keys.

Ondanks dat Engeland dinsdagavond bloedeloos gelijkspeelde met Slovenië, is de ploeg 'gewoon' bovenaan geëindigd in Groep C. De mogelijkheid bestaat dat de Engelsen Oranje tegenkomen in de achtste finale.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.