Marc Degryse en Jan Mulder over buitenspel Rode Duivel Romelu Lukaku

'Degryse fan van buitenspelregel Wenger, Mulder ziet hetzelfde probleem'

23 juni om 12:51

Het afgekeurde doelpunt van Rode Duivel Romelu Lukaku tegen Roemenië doet heel wat stof opwaaien. In Nederland begrijpt Marco Van Basten er niks meer van, terwijl ook Ian Wright en Ange Postecoglou het vanuit Engeland een geldig doelpunt vonden. In België zelf vinden Marc Degryse en Jan Mulder het een spijtige zaak. Misschien kan de nieuwe buitenspelregel van Arsène Wenger oplossing bieden in de toekomst.

Wat Wenger betreft wordt een situatie pas als buitenspel gezien wanneer een speler met heel het lichaam voorbij de tegenstander staat. Degryse is alvast hoopvol. "Dat zou ik echt appreciëren moest dat er komen", begint Degryse bij VTM. "Nu is het een paar centimeter, daar haal je geen voordeel uit."

Toch ziet Mulder dan hetzelfde probleem opnieuw ontstaan. "Maar wanneer staat er dan een heel lichaam tussen?", zegt Mulder. "Die lijn die wordt dan weer getrokken langs je knokel bij wijze van spreken." 

Toch is Degryse fan van het voorstel. "Wanneer je er volledig voorbij staat, haal je er voordeel uit. Dit was gewoon een geldig doelpunt, net als z'n eerste afgekeurde doelpunt", besluit de analist. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.