VP Rapport: Nog wat zorgen om defensie, maar er zijn ook enkele uitblinkers

23 juni om 11:58
Laatste update: 23 juni om 11:58

Onze Rode Duivels hebben de klus geklaard tegen Roemenië en zijn erin geslaagd om de driepunter te pakken. Het werd 2-0 tegen Roemenië, waardoor de nationale ploeg ook een goede stap zet richting de volgende ronde. VoetbalPrimeur.be maakt het rapport op.

Koen Casteels – 8
Schudde niet al te lang na de 1-0 een belangrijke redding uit de handschoenen en hield de Roemenen zo van een snelle gelijkmaker. Maakte zich toch wederom belangrijk voor de Rode Duivels met enkele bijzonder belangrijke tussenkomsten én zowaar een assis.

Timothy Castagne – 6,5
Bij de passing liep er wel vaker wat verkeerd bij Castagne, maar bleef wel stevig knokken om zich in de wedstrijd te krijgen en was in het slot toch nog belangrijk met goede verdedigende acties.

Wout Faes – 6
Er waren misschien wat twijfels bij het Belgisch volk over Faes en heeft die mogelijk toch niet helemaal weggespeeld. Kende goede momenten, maar had ook enkele momentjes van nonchalance.

Jan Vertonghen – 6
Had al meer dan een maand niet meer gevoetbald en dat was er toch aan te zien. Kende de eerste minuten onder meer pijnlijk balverlies, dat even eenzelfde scenario als tegen Slowakije dreigde op te leveren. Zal de komende wedstrijden wel krijgen om weer helemaal topfit te raken.

Arthur Theate – 7
Werd verkozen op de linksachter en dwong Yannick Carrasco daardoor op de bank. Speelde verdedigend een bijzonder sterke wedstrijd en won praktisch al zijn duels.

Amadou Onana – 7
Had het nog knap lastig tegen Slowakije naast Orel Mangala, maar de samenwerking met Tielemans verliep toch vlotter. Was defensief enorm belangrijk om de Roemenen ver weg van ons doel te houden, al kwamen ze er in de tweede helft toch wel wat beter door.

Youri Tielemans – 8
Enkele minuten in de eerste partij, nu meteen aan de basis. En meteen belangrijk. Scoorde het openingsdoelpunt, maar was ook in het veldspel van grote waarde met stevige pressing, goede passing en veel strijd.

Kevin De Bruyne – 8
Zoals we hem kennen, de metronoom op het middenveld. Tegen Slowakije kende hij nog enkele mindere momenten, tegen Roemenië speelde hij zoals vanouds. De connectie met Doku was ook duidelijk en werd meermaals gevonden door De Bruyne. Kon uiteindelijk een verdiende treffer scoren en de Rode Duivels zo aan de overwinning helpen.

Dodi Lukebakio – 7
Geen Johan Bakayoko of Doku op rechts, wel Lukebakio. De flankaanvaller kreeg zijn kans én greep die ook. Toonde zich met enkele knappe dribbels en heeft zijn basisplekje voor dit EK daardoor mogelijk beet. Dat zal echter niet tegen Oekraïne zijn. Door een tweede gele kaart op dit toernooi is hij daarvoor geschorst.

Romelu Lukaku – 7,5
Voortdurend een aanspeelpunt voor de Rode Duivels en ook belangrijk bij het eerste doelpunt met een goede assist. Scoren zat er nog niet in, al zag hij toch weer een doelpunt afgekeurd worden. De keizer van de afgekeurde doelpunten voorlopig.

Jérémy Doku – 8
De grote gesel van de Roemeense defensie. Niemand bij de Roemenen had vooral in de eerste helft een antwoord klaar op de vinnige Doku, die er meermaals doorheen sneed als boter. Had ook een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt van Tielemans.