Roemeense media: van 'bang voor Rode Duivels' tot 'kwalificeren als eerste'

Roemeense media: van 'bang voor Rode Duivels' tot 'kwalificeren als eerste'

22 juni om 16:56
Laatste update: 22 juni om 16:56

De Rode Duivels nemen het op tegen Roemenië op zaterdagavond. Tijd voor VoetbalPrimeur.be om te kijken wat de Roemenen schreven over het team van bondscoach Domenico Tedesco en hun verwachtingen over het aankomende EK-duel.

Euforie overheerst
Bij sommige Roemenen zijn de verwachtingen extreem hoog, zoals bij FCSB-eigenaar Gigi Becali. ''Waarom zouden we ons als tweede kwalificeren? We kwalificeren ons als eerste, waarom zouden we België niet verslaan?'', vertelde Becali aan Fanatik.

Oekraïne is geen België
Florin Răducioiu vertelde Sport.ro het enthousiasme na de overwinning op Oekraïne een beetje te dimmen. ''Ik weet dat de Roemenen boos op me zullen worden, maar ik heb dit altijd gezegd... In het DNA van Roemenië is altijd geweest om alert te zijn in de verdediging en natuurlijk, met kwaliteitsspelers, om wedstrijden te winnen via counters'', aldus de voormalige spits van het Roemeense nationale elftal.

Angst bij Răducioiu
Gerust op de overwinning is Răducioiu allerminst. ''Ik ben erg bang voor deze wedstrijd met België. Ik zou er niet mee instemmen om te veel op pressing te gaan spelen. Ik weet het niet, ik heb ernstige twijfels over deze strategie. Ik geef de voorkeur aan de tactiek van zo compact mogelijk zijn, zo oplettend mogelijk in de verdediging en op de tegenaanvallen die we daarmee ontwikkelen op de counter. Met de snelheid van de grote spelers, zo kan je winnen op een slimme manier.''

Vertrouwen in de trainer
Toch is er groot vertrouwen in de trainer. ''Edward Iordănescu is vanuit dit oogpunt zeer goed voorbereid, ik denk dat hij erin is geslaagd het aan de jongens uit te leggen. We nemen de beste dingen, we elimineren de weinige negatieve dingen die er waren, en we gaan voor de drie punten. Ik ben ervan overtuigd dat we op dezelfde manier zullen spelen tegen een tegenstander van hogere kwaliteit.''

Kans als collectief
Linksbuiten Florinel Coman ziet kansen vanwege de teamspirit. ''België is een zeer sterk team. We hebben een korte analyse gemaakt, we hebben gezien welke kwaliteitsspelers ze hebben. Maar voor ons is eenheid erg belangrijk. We hebben spelers die de wedstrijd kunnen beslissen met een actie, maar ze kunnen zich ook opofferen en 90 minuten lang rennen. Het belangrijkste is niet wie scoort, maar dat Roemenië een goede indruk maakt en de groepsfase overleeft. We hebben het recht verdiend om in onszelf te geloven'', aldus de aanvaller tegenover GSP.

Matchdetails
De Rode Duivels spelen op zaterdagavond om 21:00 uur het duel tegen Roemenië in het RheinEnergieStadion, dat doorgaans het stadion is van 1.FC Köln.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.