'McKenzie wil vertrekken, maar KRC Genk vraagt nog stevige som'

22 juni om 22:40

KRC Genk gaat nog grote veranderingen doorvoeren en zal afscheid nemen van verschillende pionnen. Ook Mark McKenzie kan en wil de club verlaten, al laat Genk hem ook niet zomaar gaan.

McKenzie heeft binnen de club al aangegeven dat hij aast op een nieuwe uitdaging en wil vertrekken bij Genk. Met Matte Smets lijkt Genk ook al een vervanger in huis te gaan halen, al willen de Limburgers toch nog een pittige som krijgen voor de Amerikaanse verdediger.

De exacte prijs is niet bekend, al klinkt het bij Het Belang van Limburg wel dat er flink wat interesse is van ploegen uit Europese topcompetities. Daarnaast kan McKenzie zich de komende weken met de Verenigde Staten nog in de kijker spelen op de Copa America, wat de prijs nog kan verhogen.

Zelf betaalde Genk bijna vier jaar geleden een slordige 5,5 miljoen euro voor McKenzie. Die prijs wil Genk ook minstens krijgen voor de verdediger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.