Bormans (Union SG) baalt stevig van keuze over competitieformat

Union baalt van keuze over competitieformat: “Ontgoocheling, denk voor velen”

20 juni om 22:38
Laatste update: 20 juni om 23:02

Philippe Bormans, de CEO van vicekampioen en bekerwinnaar Union SG, baalt ervan dat er geen ander competitieformat komt voor de Jupiler Pro League. Bormans had liever gezien dat de puntenhalvering afgeschaft zou gaan worden.

Bormans reageert teleurgesteld op het nieuws dat er geen tweederdemeerderheid kwam voor het afschaffen van de halvering. “Het is een ontgoocheling en ik denk dat veel clubs die mening delen. Je hebt echter die tweederdemeerderheid nodig en een aantal clubs ligt ook gewoon niet wakker van die halvering, teams die play-off 2 spelen of in 1B uitkomen”, citeert Het Nieuwsblad Bormans.

Bormans en Union eindigden de afgelopen reguliere competitie van de Jupiler Pro League op de eerste plaats. Bormans zag de algemene vergadering als een uitgelezen mogelijkheid om de halvering af te schaffen. “Het zou misschien logisch geweest zijn om die halvering er nu uit te halen, maar je zit met een totaalpakket en dit maakt deel uit van het spel”, besluit Bormans.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.