Vertonghen over Lukaku na nederlaag tegen Slowakije

Vertonghen over Lukaku na nederlaag: “Ik heb in niemand méér vertrouwen”

18 juni om 16:53
Laatste update: 18 juni om 17:06

Jan Vertonghen, de kapitein van RSC Anderlecht, deed nog niet mee bij de Rode Duivels tijdens de verrassende 0-1 nederlaag tegen Slowakije. Romelu Lukaku werd als de zondebok gezien doordat de spits niet tot een doelpunt kwam. Lukaku miste een aantal grote kansen en zag twee doelpunten afgekeurd worden. Vertonghen geeft aan alle vertrouwen in Lukaku te hebben.

Vertonghen werd tijdens de persconferentie van de Rode Duivels gevraagd of hij Lukaku al had gesproken na zijn gemiste kansen. “Ik heb hem nog niet gezien, ik zal hem straks spreken. Ik heb een hele goede relatie met Romelu. Wij spreken heel veel, Romelu is iemand die er heel open in is. Hij heeft al heel veel mee gemaakt in zijn carrière. Fantastische momenten en ook teleurstellingen. Dat is spits zijn, je kan de man zijn en als je twee keer mist dan zit iedereen op je kap”, deelde Vertonghen.

Vertonghen geeft aan dat ondanks de missers tegen Slowakije, de ervaren verdediger nog het volledige vertrouwen heeft in de eerste spits van de Rode Duivels op het EK 2024 in Duitsland. “Ik heb alle vertrouwen in Romelu, ik heb in niemand méér vertrouwen dan in hem als het aankomt op dit soort situaties. Ik kan me voorstellen dat hij alleen nog maar meer gemotiveerd is”, besluit de centrale verdediger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.