'Standard verscheen voor licentiecommissie, transferverbod opgeheven'

'Standard verscheen voor licentiecommissie, transferverbod opgeheven'

18 juni om 15:45

Standard is dinsdag voor de Licentiecommissie verschenen. Het transferverbod dat de club momenteel heeft, wordt woensdag opgeheven. Dat meldt SudInfo.

Standard verscheen dinsdag voor de Licentiecommissie vanwege betalingsachterstand van salarissen. De club had tot 11:30 uur op dinsdagochtend om alle betalingsbewijzen te leveren en heeft daaraan voldaan. Fergal Harkin en Pierre Locht zullen normaal gesproken vanaf woensdag weer actief kunnen zijn op de transfermarkt voor Standard.

Daarmee zijn zeker niet alle zaken afgedaan voor Standard. Vrijdag worden er twee uitspraken verwacht in de zaak tussen Bruno Venanzi en de club bij de ondernemingsrechtbank. De voormalige voorzitter eist de terugbetaling van zijn leningen ter waarde van 3 miljoen euro met rente. Als Standard veroordeeld wordt om zijn voormalige voorzitter te betalen, heeft het nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Standard hervat donderdag weer de trainingen in aanloop naar het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.