Positie De Bruyne tijdens Rode Duivels-Slowakije

Positie De Bruyne tijdens Rode Duivels-Slowakije: “Is daar niet effectief”

18 juni om 19:40

België zette een teleurstellende prestatie neer tegen Slowakije als aftrap van het EK in Duitsland. De Rode Duivels verloren met 0-1 van Slowakije. In Complètement Foot analyseerden David Houdret en zijn analisten de wedstrijd.

Clément Tainmont vond de nederlaag pijnlijk. Tainmont had meer verwacht, een ander scenario … "De opstelling van Slowakije gaf ons problemen in de eerste helft. In de tweede helft maakte Domenico Tedesco een paar aanpassingen”, merkte de analist op. De wijzigingen leken volgens hem te helpen. De kansen die de Rode Duivels creëerden waren hier een bewijs van. 

"We moeten niet in een negatieve spiraal terechtkomen, maar we zullen hier een aantal belangrijke lessen uit moeten trekken." Guillaume Gautier was dan weer kritisch over het gebrek aan samenhang. "We hadden nooit het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden, zelfs niet tegen het einde."

Daarnaast werd Kevin De Bruyne's positie besproken. “De Bruyne moest inzakken, hij is daar niet effectief.” Deze aanpassing in de tactiek bleek niet effectief en droeg volgens Gautier bij aan de onsamenhangendheid van het Belgische spel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.