PSV neemt Belgisch talent over van Antwerp

OFFICIEEL: PSV haalt Antwerp-talent in huis, ook extra Belg krijgt profcontract

17 juni om 14:29

Royal Antwerp FC heeft een talent verloren aan het Nederlandse PSV. De zestienjarige Emre Can Duran tekent een contract tot medio 2027 in Eindhoven, zo maakt de Nederlandse kampioen maandag bekend.

Duran is een 'boomlange' linker centrale verdediger, die in eerste instantie zal aansluiten bij PSV U17. Hoewel hij werd geboren in Gent, speelt hij zijn jeugdinterlands voor Turkije. Duran had nog geen contract bij de Belgische club, waardoor hij voor een opleidingsvergoeding kan worden overgenomen. Dat is echter niet de enige landgenoot die goed nieuws kreeg bij PSV.

PSV maakte eerder op de dag ook bekend dat onze landgenoot Noah Fernandez zijn contract heeft verlengd. De Eindhovenaren probeerden al enige tijd om de middenvelder langer te binden en zijn daar ook in geslaagd Met Samuel Dumbili (15), een rappe vleugelaanvaller, ondertekende een derde Belgische speler zijn eerste profcontract op jeugdcomplex De Herdgang. 'Hij beschikt over unieke kwaliteiten bij het passeren van zijn tegenstanders en combineert techniek met snelheid in balbezit', stelt PSV.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.