Advocaat predikt geduld voor Veerman en Depay

Advocaat over Oranje-speler na Polen: "Volgens mij kan hij veel beter doen"

17 juni om 11:43

Dick Advocaat is positief gestemd over de toekomst van Oranje op het EK. De oud-bondscoach zag het Nederlands elftal goed spelen en is van mening dat Memphis Depay en Joey Veerman zich nog op een goede manier gaan laten zien.

De wedstrijd van Oranje tegen Polen kon Advocaat wel bekoren. "Ik vond de eerste zestig minuten top, bijna zeventig procent balbezit. Dan kun je het hebben over Polen, maar ja Polen heeft ook de laatste acht duels niet verloren. Het belangrijkste is dat je die eerste wedstrijd wint. Nu is het geloof er en het idee dat we er met zijn allen een goede wedstrijd van gaan maken", vertelt de bondscoach tegen Wilfred Genee na de uitzending van Vandaag Inside Oranje.

Memphis wordt door veel Nederlanders gezien als de man die het moet gaan doen voor Nederland, maar dat kwam er tegen Polen nog niet echt uit. Advocaat predikt dat de fans geduld moeten hebben met de spits. "Ik denk dat Memphis veel beter kan. Dat zal hij ook gaandeweg het toernooi wel laten zijn. Hij heeft lekker gespeeld, maar er kwam weinig uit qua dreiging. Ik heb er wel een goed gevoel bij hoor."

Ook Veerman kreeg na de wedstrijd kritiek vanwege zijn spel. Advocaat vond dat niet altijd nodig, aangezien hij de PSV-middenvelder niet eens zo slecht vond spelen. "Hij wachtte veel te lang, maar ik vond hem niet overdreven slecht hoor. Zeker niet, want bijna iedere bal komt aan, ook tegen Polen. Zonder hem heb je heel weinig creativiteit, dus die moet je gewoon laten staan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.