Hrosovsky: ''Voor mij wordt het misschien wel de meest speciale interland ooit''

Hrosovsky: ''Voor mij wordt het misschien wel de meest speciale interland ooit''

14 juni om 09:00

De Rode Duivels treffen komende maandag Slowakije als eerste op het EK. Daar speelt een bekende uit de Jupiler Pro League, namelijk KRC Genk-middenvelder Patrik Hrosovsky. De middenvelder vertelde over de komende wedstrijd.

Voor de middenvelder wordt het een bijzondere match.''Voor mij wordt het misschien wel de meest speciale interland ooit. Ik speelde nog nooit eerder tegen de Rode Duivels en we wonen nu al vijf jaar heel graag in Hasselt'', vertelde Hrosovsky aan Het Belang van Limburg.

Zijn zoontje, die in België opgroeide, is nog een beetje in dubio over welk land hij moet aanmoedigen. ''Ons zoontje Alexander werd hier vier jaar geleden geboren en loopt voortdurend met een bal rond. Al zijn vriendjes op school zijn natuurlijk gek van de Rode Duivels'', zei Hrosovsky.

Vader Hrosovsky hoopt dat zoonlief zijn kant kiest. ''Thuis wordt elke dag België-Slovakije gespeeld en Alexander wisselt voortdurend van ploeg. De ene dag is hij Patrik Hrosovsky, de andere dag Kevin De Bruyne'', aldus de KRC Genk-middenvelder.

Hrosovsky speelde in totaal 55 interlands voor Slowakije. Tegen de Rode Duivels volgt nummer 56.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.