Theo Hernández moet training staken bij Frankrijk

Ook blessurezorgen bij Frankrijk, steunpilaar Hernández moet training staken

13 juni om 10:50

Theo Hernández moest enkele dagen voor de start van het EK een training met de Franse selectie staken. Op 21 juni speelt Frankrijk in de tweede groepswedstrijd tegen het Nederlands elftal. Het is nog afwachten of de linksback er dan bij is.

Hernández raakte afgelopen week in de oefenwedstrijd met Canada (0-0) geblesseerd aan zijn knie. Na rust werd hij uit voorzorg dan ook aan de kant gehouden door bondscoach Didier Deschamps. Woensdag viel de linksback wederom uit. Na vijftig minuten staakte hij de training van de Fransen en vertrok hij naar binnen.

De situatie wordt door les Bleus goed in de gaten gehouden. In eerste instantie lijkt de blessure mee te vallen, maar de komende dagen zullen uit moeten wijzen hoe Hernández herstelt. Franse media spraken eerder de verwachting uit dat Hernandez in de basis zou starten bij Frankrijk. 

Daarmee is Hernández de volgende grote pion die het EK, of toch een deel, dreigt te missen. Bij de Rode Duivels zijn er nog zorgen over onder meer Jan Vertonghen en Thomas Meunier. Polen mist dan weer mogelijk even Robert Lewandowski, terwijl Oranje geen beroep kan doen op Frenkie de Jong.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.