Uitblinker, maar Vanhamel verlaat La Louvière toch: "Zitten nog mooie jaren in mij"

13 juni om 10:26

Hij leek na een goed seizoen met La Louvière mee te promoveren naar de Challenger Pro League, maar Mike Vanhamel zal de club dan toch gaan verlaten. De doelman is inmiddels a 34 jaar oud, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet.

Na een sterk seizoen bij La Louvière zit Vanhamel zonder contract en moet hij dus op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eén ding staat vast, Vanhamel wil in België blijven. "Voor de kinderen zou het niet fijn zijn om nu nog naar het buitenland te verhuizen", geeft hij aan in Gazet van Antwerpen.

Er was nochtans interesse uit het buitenland van Vanhamel. "Daarom heb ik al enkele aanbiedingen uit de Franse Ligue 2 afgeslagen. Waar ik mezelf nog aan de slag zie? Ik kan verschillende rollen aan. Als reservedoelman en begeleider van de jongere doelmannen bij een club in 1A. Of als titularis bij clubs in 1B of eerste amateur. Lager dan dat hoeft voor mij niet", geeft hij aan.

Aan een voetbalpensioen denkt de doelman alleszins helemaal niet. "Ik geniet nog van elke training en heb het voorbije seizoen alle wedstrijden gespeeld. Ik voel me kerngezond. Er zitten nog een aantal mooie jaren in mij", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.