KV Oostende wil doorstart maken met KSV Diksmuide in derde nationale

KV Oostende bevestigt positieve gesprekken met KSV Diksmuide over doorstart

10 juni om 11:21

Goed nieuws bij KV Oostende. De club bevestigde maandagochtend de gesprekken met KSV Diksmuide om een doorstart te maken in derde nationale. De club, met ondervoorzitter Karl Vannieuwkerke, zou een samenwerking met KVO alvast zien zitten. 

De bedoeling is dat er een 'groter gezamenlijk voetbalverhaal' wordt opgestart, waarbij het jeugdvoetbal een grote rol zal spelen. Zowel KV Oostende, KSV Diksmuide, De Oostendse jeugdwerking en de Stad Oostende zouden dit project alvast zien zitten. Vanaf volgend seizoen zouden de jeugdploegen al op interprovinciaal, provinciaal en geestelijk niveau actief zijn.

De eerste ploeg zou in het Oostendse Albertpark spelen. De tweede ploeg - in tweede provinciale - zou op De Pluimen in Diksmuide voetballen. Hoewel het er erg positief uitziet, moet de deal nog gefinaliseerd worden. 'De volgende dagen zal het overleg hierover in alle sereniteit en discretie verdergezet worden', klinkt het op de website van KVO. 

Karl Vannieuwkerke is alvast enthousiast over de samenwerking. "We willen de impact die we de voorbije jaren hadden heel graag doortrekken in de amateurreeksen van het nationale voetbal", aldus Vannieuwkerke. "We geloven in de maakbaarheid van de sport en willen realisme prediken. Weg van financiële risico’s en megalomanie een mooi verhaal schrijven met jonge voetballers die de perfecte opleiding krijgen, is het enige wat we willen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.