EK ver weg voor Red Flames ondanks late treffer tegen Tsjechië

4 juni om 21:54
Laatste update: 4 juni om 22:11

De Red Flames hebben woensdag een slechte zaak gedaan met het oog op een rechtstreeks ticket voor het EK. De Belgische dames konden niet winnen van Tsjechië. Pas in de slotfase sleepten de Red Flames een 1-1 gelijkspel uit de brand.

Met Spanje en Denemarken in de groep mochten de Red Flames tegen Tjechië geen steek laat vallen, maar dat deden ze wel. De Caigny liet het na om vroeg te scoren. Na 19 minuten kwamen de Belgische dames vervolgens op achterstand. Kamila Dubcova scoorde voor Tsjechië. De 0-1 was meer dan verdiend, want de bezoekende dames hadden toen al een handvol kansen versierd.

Pas na een halfuur kwamen de Red Flames beter in de partij. In het slot van de eerst helft volgden ook de grote kansen, maar De Caigny en Dhont lieten het na om te scoren. Na de rust moesten onze landgenoten voor de gelijkmaker gaan, maar de 0-2 hing langer in de lucht dan de 1-1. Toch was het de 1-1 die op het bord kwam. Blom scoorde op 10 minuten van het einde.

Meteen na de gelijkmaker moesten de bezoekers door met tien. Peckova tikte Blom aan. Onze landgenote ging alleen op doel af en daarom mocht Peckova vertrekken met rood. Ondanks een speelster meer op het veld kwamen de Red Flames niet meer tot scoren.

In de stand telt Spanje 9 punten na 3 matchen. Dan volgt Denemarken met 6 punten. België verzamelde tot nu toe 4 punten. Tsjechië sluit met 1 punt de groep af.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.