Groot nieuws voor Club Brugge, vergunning voor stadion

Groot nieuws voor Club Brugge: Ministers kennen omgevingsvergunning stadion toe

3 juni om 20:59
Laatste update: 3 juni om 21:09

Groot nieuws voor Club Brugge; Vlaams minister Zuhal Demir en minister van Economie Jo Brouns kennen de omgevingsvergunning toe aan Club Brugge. Op 9 november 2023 diende Club Brugge de nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag voor de realisatie van een nieuw voetbalstadion en aanleg van het Olympiapark op de Olympiasite in Sint-Andries Brugge in.

Club Brugge reageert zeer verheugd op de nieuwe omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion. Blauw-Zwart heeft aangegeven dat het ook een volledig nieuw buurtpark gaat aanleggen rondom het nieuwe stadion.

“Het nieuw stadion is absoluut noodzakelijk nu het Jan Breydel stadion na bijna 50 jaar ver over haar houdbaarheidsdatum heen is. Het nieuw stadion zal door haar ontwerp en gebruik van de nieuwste technieken en materialen substantieel minder impact hebben op de nabije omgeving, maar zal ook gepaard gaan met talrijke maatregelen om de resterende hinder tot een absoluut minimum te beperken”, deelt Club Brugge via de officiële kanalen.

Club Brugge sluit af door aan te geven dat Blauw-Zwart erg goed luistert naar de omwonenden. “Club Brugge zet onder meer zeer sterk in op een allesomvattend mobiliteitsplan en voert constructieve gesprekken met de buurt om bijkomende minder hinder maatregelen uit te werken en te implementeren, ook voorafgaand aan de bouw van het nieuw stadion. Club Brugge engageert zich ten aanzien van alle betrokkenen om deze constructieve gesprekken ook na de bouw van het nieuw stadion aan te houden”, besluit Club Brugge.