Brys, Eto’o en bond opnieuw in een conflict verzeild: ‘Trainingskamp onder druk’

Brys, Eto’o en de bond opnieuw in een conflict verzeild: ‘Technische staf niet ok’

3 juni om 10:13

De Belgische coach van het Kameroense nationale team, Marc Brys, blijft in conflict met de Kameroense voetbalbond Fécafoot. Terwijl de voorbereidingen voor de WK-kwalificatiewedstrijden van 2026 in volle gang zijn, heeft Brys aangegeven dat hij niet wil samenwerken met de technische staf die door Fécafoot is aangesteld. 

Op zondag 2 juni liet hij dit aan teamcoördinator Benoît Angbwa weten, waarbij hij aangaf enkel de staf die verantwoordelijk is voor de voeding en fysieke voorbereiding van de ploeg te accepteren. In plaats van samen te werken met de volledige staf van Fécafoot, heeft Brys ervoor gekozen om een deel van het personeel dat door de minister van Sport beschikbaar is gesteld, in te schakelen. 

Dit besluit heeft de spanningen tussen Fécafoot en het ministerie van Sport weer doen oplaaien nadat er al een conflict was met Samuel Eto’o. Het trainingskamp dat op 2 juni 2024 in Yaoundé zou beginnen, zou hierdoor zelfs onder druk staan. Dat schrijft Le Bled Parle. De meningsverschillen tussen Brys, Eto’o en Fécafoot maken een soepele voorbereiding op de belangrijke kwalificatiewedstrijden moeilijker.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.